יום שישי 14.10.2022
תכנית הסמינר כפופה לשינויים אפשריים.
אז מה היה לנו ב-2022?
9:00 - התכנסות, הרשמה, קפה ומאפה
10:15 - אירוע פתיחה עם אורי שביט
לפני שנצלול לעומק הדילמות שבאקטיביזם טבעוני, ולפני שניגש להשחזת הכלים שיש לנו כדי לעשות כאן עולם טוב ומתוקן, ניזכר למה בעצם אנחנו כאן, ומה כבר עשינו והשגנו כתנועה. וגם כמה תדריכים מעשיים שיעשו את היומיים שלנו יחד לנעימים יותר.

10:45 - היכרות בקבוצות קטנות
11:15 - Fucking (with) the system
פאנל בהשתתפות:
ברק כהן




כרמן אלמקייס עמוס
דפנה ברנקל
עדו קטרי
מנחה:
שירה הרצנו

בין חסימת כביש לאירוע בכנסת; בין הפגנה לעתירה לבג"ץ... לאורך אלפי שנות מאבקים חברתיים ניתנו תשובות שונות לשאלה אם הממסד הוא אויב או שותף פוטנציאלי; אם שינוי המציאות עובר דרך התקפה עליו, הצטרפות אליו או באופן אחר; אם הכלים של הממסד הם יעילים, או שהשימוש בהם הוא רעיל... בפתח הסמינר נארח פעילות ופעילים ממאבקים חברתיים מגוונים, ונשמע מהניסיון שלהםן בטנגו המורכב עם הממסד, ועל ההישגים והמחירים הכרוכים בכל דרך פעולה.
12:45 - לראות ולהראות את בעלי החיים - פגיעות שקופות - חגי כהן

כשרואים פציעה, כליאה צפופה, מכות, קל להבין שבעל החיים סובל. אבל יש פגיעות המוניות שהן שקופות, לפעמים גם לנו בתנועה. כדי להבחין בפגיעות השקופות האלה אנחנו מוכרחים לדעת יותר על בעלי החיים - למשל: איך הם חווים את העולם, על החושים שלהם, על ההתנהגות שלהם, על הצרכים שלהם. במפגש נסקור כמה דוגמאות לפגיעות שקופות כאלה ונשאל למה חשוב להכיר אותן.
חגי כהן הוא פעיל ותיק באנימלס (לשעבר אנונימוס), תחקירן ועורך וידאו, ועורך הסדרה "מה הקטע" ביוטיוב בהגשת אבימור חדד.
13:15 ארוחת צהרים
14:15 לראות ולהראות את בעלי החיים - סדנאות לבחירה:
חגי כהן - החיות השקופות מכולן
איך זה שיש "צמחונים" שאוכלים דגים (ו"פירות ים")? למה גם בתנועה נוטים להתעלם מיצורים לא יבשתיים? איזה דג מצליח להביס את כל חתולי וכלבי העולם - ומזהה את עצמו במראה? איך הוכרע הוויכוח המדעי על כאב בדגים? מאיפה צץ המיתוס על הזיכרון הקצר שלהם ואיך אפשר לדעת שהוא שגוי? אילו דגים הכי נצרכים בישראל ואיך נראים החיים שלהם? מה זה "אילוץ הטלה"? איך אפשר להעריך כמה דגים סובלים? בסדנה נלמד על חיי הנפש של דגים שונים ועל כמה מהפגיעות השקופות בהם. נדון גם באתגרים ובדרכים להנגיש מידע כזה לקהלים רחבים תוך יצירת עניין וחיבור רגשי.
חגי כהן הוא פעיל ותיק באנימלס (לשעבר אנונימוס), תחקירן ועורך וידאו, ועורך הסדרה "מה הקטע" ביוטיוב בהגשת אבימור חדד.

אורן בן יוסף - לחשוב מחדש מיהו האדם. לחשוב מחדש מיהי החיה.
הקריאה למהפכה ביחס האנושי כלפי בעלי החיים לא יכולה להסתכם רק בשחרורם מהשבי. היא מחייבת גם שינוי בצורת החשיבה שבונה את העולם בו אנו חיים. כפי שחשיבה אקולוגית צריכה להתעלות על חשיבות לאומיות וכלכליות מסוימות, כך גם חשיבה מחדש של היחסים בין מגוון היצורים החיים בעולם מצריכה התעלות מעל ערכים היסטוריים וצורות קודמות בהן אנו מתייחסים לשונים מאיתנו. לצד מחשבה מחדש על השאלה מיהו האדם, ומחשבה מחדש על השאלה מיהו בעל החיים הלא אנושי, עלינו לחשוב מחדש על האופן בו אנו רואים את העולם ועל האופן בו העולם מתנהל. במפגש זה נחשוב על האופנים החדשים בהם אנו יכולים להתחיל ולראות את העולם, מתוך חשיבה יצירתית, כדי באמת לנסות לשנות את החשיבה ההיסטורית האנושית, שמהווה סכנה לכל מי שאינם אנושיים.
אורן בן יוסף הוא פעיל למען בעלי חיים, סופר ומורה. שלושת ספריו עוסקים בשאלות של התייחסות לבעלי חיים בשיח האנושי, ועל מקומו של האדם בעולם הלא אנושי.

רונן בר - מה הסיפור של כדור הארץ?
מי הם רוב היצורים המרגישים שחולקים איתנו את אותו כוכב לכת? מה הסיפור שלהם? איך השפה מוחקת את הפרט החייתי ולמה חשוב להסתכל על העולם שלנו מנקודת מבט של חייזר?
רונן בר, עיתונאי ואקטביסט, הוא מנהל עמותת סנטיאנט ופעיל במרד בעלי חיים, שני ארגונים שפועלים עבור חיות הבר ובעלי החיים שכלואים בתעשיית השחיטה. בעשור האחרון רונן ניהל וביצע תחקירים שפורסמו בכלי תקשורת בישראל ובעולם, מהגרדיאן ועד כלבוטק, וחשפו את המציאות מבעד לעינהם של בעלי החיים.

יוסי וולפסון - מה ראיתי פה?
איך לגשת לחומר גלם מצולם? אלו דברים ניתן לזהות בו בצפיה שניה ושלישית ועל בסיס ידע על בעלי-חיים והתעשיה? ומה אנחנו מחפשים לצרכים כגון מחקר, פרסום במדיה חברתית, תקשורת וצרכים משפטיים? הסדנה תכלול צפיה בסרטוני וידיאו, חלקם קשים.
יוסי וולפסון פעיל בתנועה לשחרור בעלי-חיים מזה מספר עשורים, והיה מעורב, בין היתר, בניתוח חומרי וידיאו מתחקירים במשקים תעשייתיים ובמשחטות.

15:30 - שינינו את החוק - שינינו את העולם? בהשתתפות:



שירה הרצנו
יוסי וולפסון
אמנון קרן
התקנות נגד כלובים בתעשיית הביצים הן הזדמנות לדבר על רפורמות משפטיות שמבטלות פרקטיקות אכזריות במיוחד במסגרות שנשארות מסגרות של ניצול ופגיעה. מה ערכן? מה מחיריהן? מה תפקידן במאבק? איך נכון או פחות נכון להיאבק עליהן? שיח פתוח שבו נסקור לעומק את הרפורמה בתעשיית הביצים – מה היא כוללת, מה משמעותה לתרנגולות ומה היסטוריית המאבק עליה. נשים אותה בהקשר של רפורמות משפטיות במאבקים חברתיים אחרים. המסקנות שנסיק עשויות להיות רלוונטיות לרפורמות אחרות שעל הפרק כגון ביטול המשלוחים החיים או הגבלת פרסום בשר.
17:15 - הכנה לפעולת המחאה המתקיימת בסוף הסמינר
18:00 הצת יוזמות אקטיביסטיות
18:30 ארוחת ערב
19:30 - דיון בקבוצות קטנות
20:45 משימאניה!
תחרות המשימות שבה כולם נהנים להפסיד!
בהנחיית יסמין בן-צבי ויוסףה מקיטון
יום שבת 15.10.2022

7:30 - יוגה על הבוקר עם רותי טיקוצקי
8:00 - ארוחת בוקר
פעילות למען בעלי חיים היא בנפשנו, היא הדבר הנכון לעשות. היא גם דורשת המון אנרגיה, ויכולה לשחוק מאד. היוגה מאפשרת לנו:
הקשבה: לזהות את הצורך - בגוף או בנפש;
מיקוד: לנקות רעשים ולהתמקד בעיקר,
הטענה: לחדש כוחות ולחזור לפעילות מגובשים ומחוזקים, עם כלים שיעזרו לנו באקטיביזם והרבה מעבר לו.
מוזמנים לטעימה וטעינה ❤️
מממממממממממ
9:00 - השחזת המאבק - סדנאות לבחירה
תמיכות ממשלתיות – איך תקציב המדינה מפריע לקידום טבעונות? יותם שלמה ואמנון קרן
תמיכות ממשלתיות, סובסידיות, סעיפי תקציב – רובנו לא מתעמקים בחלוקות הפנימיות של תקציב המדינה, אבל בפועל מדובר במהלכים שחורצים את גורלם של בעלי חיים רבים, מקשים על מעבר לטבעונות ומהווים משקל נגד משמעותי להצלחות של התנועה. במפגש נצלול אל תוך מחילת הארנב של התמיכות הממשלתיות בתעשיית המזון מהחי, ונציע תשובות פשוטות לשאלות כמו "מה זה חוק הגליל", "למה חלב סויה עולה יותר", ו-"איך רמי לוי יכול למכור קילו עוף בשקל"- ומה אפשר לעשות עם כל זה?
הצטרפו אלינו לשיחה על כסף, תקציב, דילמות חברתיות, סוגיות סביבתיות, והרבה אינטרסים.
יותם שלמה - מנהל הקליניקה לרגולציה סביבתית באוניברסיטת בר אילן, פעיל באתגר 22.
אמנון קרן - עו"ד בקליניקה לצדק סביבתי והגנה על זכויות בעלי חיים באוניברסיטת ת"א וחבר בקולקטיב כאןתוקם.
יותם ואמנון חוקרים יחד מדיניות התמיכות הממשלתיות במזון מהחי בישראל.

